Podczas festiwalu swoje potrawy zaprezentuje dziewięć małopolskich restauracji, które przeszły do wielkiego finału. Głównym składnikiem dań będzie mięso drobiowe.
Będą takie specjały jak watruszki z mięsem podane na sałatce musztardowej, pieczona perliczka z bukietem letnich sałat, szarpane kacze udko w sosie własnym, filet drobiowy z pesto, pierś z kaczki wolno pieczona w gęsim tłuszczu, kaczka w ogniu czy tatar z gęsi, ale nie tylko - mówi współorganizator konkursu Aneta Oleksy-Gębczyk
Polecany artykuł:
Przygotowane przez kucharzy specjały oprócz profesjonalnego jury będzie mogła próbować i oceniać także publiczność. Każdy z uczestników dostanie trzy żetony, które będzie mógł wrzucić do urn ustawionych przy stoiskach.
Imprezę poprowadzi znany i lubiany kucharz Karol Okrasa, a na scenie pojawi się Aleksandra Szwed z zespołem. Na miejscu nie zabraknie też konkursów z nagrodami, a także wieczornej potańcówki przy muzyce na żywo.
Wielki finał konkursu kulinarnego pod hasłem „Mi to smakuje” na krynickim deptaku już w sobotę, 13 lipca od godziny 15.
Jeśli jesteście świadkami ciekawego wydarzenia w Waszej okolicy, piszcie do nas i ślijcie zdjęcia na [email protected]