Nowy Sącz. Konkurs kulinarny dla kucharzy i fanów gotowania
Kucharze zawodowi z regionu sądeckiego i ci, którzy tego fachu dopiero się uczą, mogą zgłaszać się do konkursu kulinarnego. Zadaniem jest wymyślenie potrawy na bazie drobiu. Warto wziąć udział, bo na zwycięzców czeka staż w restauracji Karola Okrasy w Warszawie. Zgłoszenia będą oceniane pod kątem oryginalności, potencjału wprowadzenia dania do menu restauracji oraz wykorzystania różnorodnych rodzajów mięs drobiowych.
W konkursie mogą wziąć udział kucharze każdej kategorii klasowej i wiedzowej. Ważne, żeby mieli oni skończone 16 lat. Trzeba wymyślić potrawę z mięsa drobiowego. Jurorzy ocenią nadesłane propozycje, a wybrani finaliści na żywo przygotują te potrawy podczas finału – mówi Aneta Oleksy – Gębczyk, koordynatorka konkursu.
Polecany artykuł:
Zgłoszenia przyjmowane są do 15 kwietnia. Szczegóły konkursu są na www.mitosmakuje.pl. Finał 13 lipca w Krynicy.